Doopcatechese

De geboorte van een kind is een wondere ervaring, een groot geluk en tevens een grote opdracht. Wanneer je beslist om ook je kindje te laten dopen, neem je in naam van het kind een belangrijke beslissing. Je kindje wordt opgenomen in de gemeenschap van christenen, van mensen die hun leven met Jezus Christus willen verbinden.

Om het feest goed te laten verlopen, is de voorbereiding van groot belang. Wie naar een feest gaat, zal zichzelf ook klaarmaken om zo voluit van het feest te kunnen genieten. Als parochiegemeenschap zijn we ervan overtuigd dat we met deze voorbereiding iets kunnen betekenen voor je gezin op de weg van het christelijk geloof. Daarom organiseren de parochies van de federatie een ontmoetingsavond of -namiddag voor ouders die hun kindje willen laten dopen.

Er is gelegenheid om kennis te maken met de andere ouders en ervaringen uit te wisselen. Op een boeiende manier wordt informatie gegeven over de betekenis van het doopsel. Je krijgt er concrete hulp geboden en er wordt materiaal aangereikt om eventueel zelf een doopboekje samen te stellen.
Je hoeft niet te wachten tot na de geboorte om zo’n ontmoetingsmoment mee te maken. Het kan ook al tijdens de zwangerschap.

Eerstkomende ontmoetingsmomenten voor jonge ouders:

 

 

Info en inschrijven:

Leen Hosten
0486 51 70 84
leen.hosten@hotmail.be